Nieuws

Bocholtse Brouwerij Martens pakt uit met grootste muurschildering van Limburg voor 265ste verjaardag

Deel met een vriend

Image
Brouwerij-Martens-Muurschildering

Bocholt - Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens.

Oudste familiebedrijf van Limburg

Brouwerij Martens, het  oudste familiebedrijf van Limburg, viert haar 265ste verjaardag. Met een feest in een grote spiegeltent en heel Bocholt was welkom. Op de gevel van de brouwerij in de Dorpsstraat is voor deze gelegenheid een 600 m² groot schilderij gecreëerd door kunstenaarscollectief Treepack. 

 
“De mural kadert in de rebranding campagne van Brouwerij Martens”, opent Jan Martens. Het typische Martens groen en wit staan centraal in de muurschildering. Het geschilderde kunstwerk toont Brouwerij Martens in een tijdloze setting en toont het onderzoeksteam van Brouwerij Martens. “Een modern brouwerij, die meer dan 4 miljoen hectoliter kwaliteitsvol bier per jaar produceert. Het is ons streven om de brouw- en productieprocessen voortdurend te verbeteren en te optimaliseren, waarbij aandacht is voor duurzaamheid en milieubewustheid”, verduidelijkt Jan Martens. 

De rondzwevende  bubbels verwijzen naar de ‘best in class’ brouwmethode waarbij er een minimum aan water wordt verbruikt. “Zowel onze A-merken als ‘private brands’, het bekende seizoensbier én alle premium specialiteiten zijn van internationaal niveau. ‘Brewing The Future’ geeft aan dat we klaar zijn voor de toekomst”, vertelt Bob Martens. 

Brouwerij Martens streeft er naar om de brouw- en productieprocessen voortdurend te verbeteren en te optimaliseren. “Met aandacht voor duurzaamheid en het milieu. Met 1,2 liter water brouwen we vandaag 1 liter bier. Hiermee zijn we beste in de wereld”, aldus Jan Martens. 

Het Martens bierassortiment bestaat uit diverse bieren. “Gebrouwd met respect voor de generatielange traditie en met een perfecte smaakbalans om dorst te lessen. Of om met vrienden te klinken, om iets unieks te vieren of gewoon voor de gezelligheid. De brouwerij in de hele wereld gekend voor zijn bier, laat heel Bocholt meefeesten”, feliciteerde burgemeester Stijn Van Baelen. 
 

Tout Bien 

Naast Martens pils brouwen ze ook de gekende Sezoensbieren en de gelijknamige Martens Pils werd in een nieuw jasje gestoken. Voor wie het nog niet wist: de pils van Youtuber Average Rob, Tout Bien, brouwen ze ook in Bocholt. 

Aansluitend op de inhuldiging van de muurschilderij was er een gratis volksdrink en opende de spiegeltent haar deuren voor het tiendaagse Spiegelfest. Zondag, morgen, kan je de spiegeltent bezoeken in kader van open monumentendag. Ook op andere weekdagen zijn diverse activiteiten met er zijn dj’s, optredens, beats en oldies in de spiegeltent. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Meer nieuws & events