Image
ons-verhaal-brouwerij-martens

Pioniers in
bierbrouwen

Samen met onze gepassioneerde medewerkers b(r)ouwen wij aan een duurzame toekomst!

Brouwerij Martens: van 1758 tot nu

Sinds 1758 schrijft Brouwerij Martens in hartje Bocholt mee aan de rijke brouwersgeschiedenis van België. Met ons vakmanschap en passie voor brouwen, blijven we onze traditie van excellentie voortzetten.

 

"Since 1758, we've blended heritage with innovation to create excellence."
OUR HERITAGE ...

Ons verhaal begon in 1758 in een lokale herberg genaamd De Star, gelegen in het centrum van Bocholt, waar het huidige brouwerijmuseum gevestigd is. 

Dat we van oudsher gedreven zijn door innovaties staat als een paal boven water. Zo experimenteerden en brouwden we in 1867 ‘s werelds eerste double dry-hopped bier. Een ode aan onze rijke geschiedenis en een recept dat sinds toen ongewijzigd zal blijven onder de naam Sezoens. 

Onder leiding van Gerard en Jean Martens, de 7de generatie, werden de eerste stappen richting de internationalisering van Brouwerij Martens gezet. Duitsland werd een aanzienlijke afzetmarkt en Jean Martens richtte het Museum Van De Vriendschap op.

Vanaf 1983 zette Fons Martens onze exportmentaliteit gestaag verder. Onze bieren werden in maar liefst honderd landen verkrijgbaar. Jan Martens bouwde in de jaren 2000 aan de brouwerij van de toekomst en samen wisten ze de kaap van 4 miljoen hectoliter te brouwen en te verkopen. Brouwerij Martens werd vanaf toen de grootste familiale brouwerij van België.

 

brouwerij-martens-duurzaamheid
...AND BEYOND

Met trots durven we te stellen dat Brouwerij Martens uitgegroeid is tot dé referentie met betrekking tot duurzaam brouwen. Ons uniek en continu brouwproces stelt ons in staat bier te brouwen met minder verlies van water, energie, grond- en hulpstoffen. Voor 2024 is het onze ambitie om minder dan 1.2 liter water te verbruiken voor de productie van 1 liter bier, wat de current best practices wereldwijd verpulvert. Om onze duurzame groeistrategie verder te zetten, zullen we samen met onze toegewijde medewerkers blijven innoveren en investeren in de toekomst. 

Ter gelegenheid van ons 265-jarig jubileum wordt op de gevel van de brouwerij de grootste muurschildering van Limburg onthuld, getiteld: “Brouwmeesterschap ontmoet wetenschap”. Het werk benadrukt ons creatieve en innovatieve karakter sinds 1758: Brewing the future since 1758.